e-refraktometry.pl

Mierniki suchej masy Brix

Nowatorskie mierniki suchej masy %Brix. Pomiar jest realizowany na drodze bezinwazyjnej analizy wewnętrznej struktury owocu. Owoc pozostaje nienaruszony, sam pomiar nie ma żadnego wpływu na jakość owocu i kondycję tkanek. Dzięki temu pomiar może być realizowany nawet w żywych, rosnących owocach, bez potrzeby ich zrywania. HikaRI pozwala na błyskawiczną ocenę stopnia dojrzałości różnych owoców. Nie tylko na plantacjach, winnicach lecz również podczas kontroli jakości dostaw i surowców.

3 produkt(ów)

na stronę

  1. PAL-Hikari do winogron

    Bezinwazyjny miernik suchej masy %Brix PAL-HIKARi do owoców małych

    Dolnozakresowy do ~25%ProgramowalnyKlasa szczelności IP64Podświetlenie LCD

    Bezinwazyjny pomiar suchej masy %Brix w małych owocach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na owocach jeszcze rosnących, bez ich naruszania i wpływu na wzrost. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje najnowszą technologię do bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Jest zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: owoce małe
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    • pamięć 100 pomiarów
    • komunikacja zbliżeniowa NFC
    Zobacz więcej (5 pozycji) ...
  2. Bezinwazyjny miernik suchej masy %Brix PAL-HIKARi do owoców dużych

    Bezinwazyjny miernik suchej masy %Brix PAL-HIKARi do owoców dużych

    Dolnozakresowy do ~25%ProgramowalnyKlasa szczelności IP64Podświetlenie LCD

    Bezinwazyjny pomiar suchej masy %Brix w owocach dużych. Pozwala na ocenę stopnia dojrzałości owoców. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na owocach rosnących, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny pomiar %Brix
    • zastosowanie: owoce duże
    • kwasowość ogólna
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    • pamięć 100 pomiarów
    • komunikacja zbliżeniowa NFC
    Zobacz więcej (12 pozycji) ...
  3. Bezinwazyjny miernik dojrzałości owoców PAL-HIKARi

    Bezinwazyjny miernik dojrzałości owoców PAL-HIKARi

    Pełnozakresowy do ~100%Klasa szczelności IP64Podświetlenie LCD

    Bezinwazyjny pomiar stopnia dojrzałości owoców. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: 
      • złote kiwi
      • winogrona Shine Muscat (białe)
      • winogrona Delaware (czerwone)
      • brzoskwinie
      • mandarynki
      • kaki (persymony)
      • limonki
      • pomidory
      • zielone jabłka
      • jabłka
      • śliwki
      • cebule
    • zakres dojrzałości owoców: 0 - 100%; 5 do 35°C
    • rozdzielczość: 1%; 0.1°C
    • dokładność: ± 5%; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 5-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...

3 produkt(ów)

na stronę