... do sprawdzania owoców
-
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 41 do mandarynek
Bezinwazyjny pomiar %Brix w mandarynkach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: mandarynki
- zakres pomiarowy: 4.0 do 20.0%Brix; 5 do 35°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 2.0 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 5-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 30 do melonów
Bezinwazyjny pomiar %Brix w melonach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: melony
- zakres pomiarowy dla miąższu płytkiego 10-20mm: 7.0 do 16.0%Brix; 10 do 40°C
- zakres pomiarowy dla miąższu głębokiego: 7.0 do 21.0%Brix; 10 do 40°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność dla miąszu płytkiego: ± 2.0 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 10-40°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 53 do pomidorów
Bezinwazyjny pomiar %Brix w pomidorach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: pomidory duże
- zakres pomiarowy: 2 do 11.0%Brix; 15 do 35°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 10 do brzoskwiń
Bezinwazyjny pomiar %Brix w brzoskwiniach i nektarynkach. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: brzoskwinie
- zakres pomiarowy: 8 do 20.0%Brix; 5 do 35°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 15 do mango
Bezinwazyjny pomiar %Brix w owocach kiwi. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: kiwi
- zakres pomiarowy: 10.0 do 22.0%Brix; 15 do 35°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 8 do kiwi
Bezinwazyjny pomiar %Brix w owocach kiwi. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
- zastosowanie: kiwi
- zakres pomiarowy: 11 do 20.0%Brix; 10 do 35°C
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
- zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64