e-refraktometry.pl

... do sprawdzania owoców

Bezinwazyjne mierniki suchej masy do szybkiego sprawdzania stopnia dojrzałości owoców bez ich naruszania.

6 produkt(ów)

na stronę

  1. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 41 do mandarynek

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 41 do mandarynek

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w mandarynkach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: mandarynki
    • zakres pomiarowy: 4.0 do 20.0%Brix; 5 do 35°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność: ± 2.0 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 5-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...
  2. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 30 do melonów

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 30 do melonów

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w melonach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: melony
    • zakres pomiarowy dla miąższu płytkiego 10-20mm: 7.0 do 16.0%Brix; 10 do 40°C
    • zakres pomiarowy dla miąższu głębokiego: 7.0 do 21.0%Brix; 10 do 40°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność dla miąszu płytkiego: ± 2.0 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 10-40°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...
  3. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 53 do pomidorów

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 53 do pomidorów

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w pomidorach. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: pomidory duże
    • zakres pomiarowy: 2 do 11.0%Brix; 15 do 35°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...
  4. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 10 do brzoskwiń

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 10 do brzoskwiń

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w brzoskwiniach i nektarynkach. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: brzoskwinie
    • zakres pomiarowy: 8 do 20.0%Brix; 5 do 35°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...
  5. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 15 do mango

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 15 do mango

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w owocach kiwi. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: kiwi
    • zakres pomiarowy: 10.0 do 22.0%Brix; 15 do 35°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...
  6. Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 8 do kiwi

    Bezinwazyjny miernik %Brix PAL-HIKARi 8 do kiwi

    Dolnozakresowy do ~25%Programowalny

    Bezinwazyjny pomiar %Brix w owocach kiwi. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać nawet na innych owocach jagodowych, bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

    • bezinwazyjny, bezdotykowy pomiar %Brix
    • zastosowanie: kiwi
    • zakres pomiarowy: 11 do 20.0%Brix; 10 do 35°C
    • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
    • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
    • dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
    • zakres temperatur mierzonego produktu: 10-35°C (temp. musi być ustabilizowana)
    • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
    • klasa szczelności: IP64
    Zobacz więcej ...

6 produkt(ów)

na stronę