... do laboratorium
Refraktometry, refrakto-polarymetry i polarymetry klasy laboratoryjnej. Z uwagi na bardzo wytrzymałą konstrukcję, często pracują bezpośrednio przy liniach technologicznych, do natychmiastowej kontroli jakości produktu.
-
Refrakto-Polarymetr RePo-4 Fruktoza i woda w miodzie
- skale: %Brix, kąt skręcalności, % zawartości wody w miodzie, % fruktozy w miodzie, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +86.6%Brix
- zakres dla zawartości wody w miodzie: 11.5 do 30.0%
- zakres dla % fruktozy w miodzie: -2.0 do 102%
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Automatyczny refrakto-polarymetr, przeznaczony do błyskawicznego pomiaru kąta skręcalności optycznej, %Brix, % zwartości wody w miodzie i wyliczania % zawartości fruktozy w miodzie.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-2 Fruktoza w HFCS
- skale: %Brix, kąt skręcenia, % fruktozy w HFCS, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- zakres dla fruktozy: 0.0 do 99.9%
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem, łączące w sobie funkcje obu tych urządzeń. RePo-2 wykonuje pomiar symultaniczny wyliczając skręcalność optyczną, %Brix oraz %fruktozy w HFCS.
Zobacz więcej ...