... do laboratorium
-
Polarymetr przenośny automatyczny Po-1
Kompaktowy, przenośny polarymetr niewymagający stosowania rurek polarymetrycznych. Całkowicie automatyczny pomiar w ciągu 7 sekund, z przeliczeniem wyniku na drogę optyczną o długości 100mm lub 200mm. Umożliwia wyliczenie skręcalności właściwej i stężenia badanej substancji. Nie posiada części ruchomych, jest odporny na trudne warunki pracy. Klasa szczelności IP67 oznacza, że urządzenie może być spłukiwane pod strumieniem wody, co niesamowicie upraszcza eksploatację.
- skale: kąt skręcenia, właściwy kąt skręcenia, stężenie, czystość, temperatura
- zakresy pomiarowe:
- kąt skręcalności: -25.0° do +25.0° (w przeliczeniu na drogę optyczną 100mm);
- kąt skręcalności: -50.0° do +50.0° (w przeliczeniu na drogę optyczną 200mm);
- skręcalność właściwa: -999 do +999°
- temperatura: 4.0 do 40.0°C
- rozdzielczość:
- kąt skręcalności: 0.01° (od -9.99 do +9.99°); 0.1° w pozostałych zakresach
- temperatura: 0.1°C
- objętość próbki: 3ml
- czas pomiaru: ok. 7 sek
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Refrakto-Polarymetr RePo-4 Fruktoza i woda w miodzie
- skale: %Brix, kąt skręcalności, % zawartości wody w miodzie, % fruktozy w miodzie, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +86.6%Brix
- zakres dla zawartości wody w miodzie: 11.5 do 30.0%
- zakres dla % fruktozy w miodzie: -2.0 do 102%
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Automatyczny refrakto-polarymetr, przeznaczony do błyskawicznego pomiaru kąta skręcalności optycznej, %Brix, % zwartości wody w miodzie i wyliczania % zawartości fruktozy w miodzie.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-3 Cukier Inwertowany w sacharozie
- skale: %Brix, kąt skręcenia, % cukru inwertowanego w sacharozie, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- zakres dla % inwersji: 0.0 do 99.9%
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Połączenie refraktometru z przenośnym polarymetrem. Urządzenie posiada procedurę do automatycznego wyliczania % zawartości cukru inwertowanego w sacharozie. Pomiar zajmuje kilkanaście sekund.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-2 Fruktoza w HFCS
- skale: %Brix, kąt skręcenia, % fruktozy w HFCS, temperatura
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- zakres dla fruktozy: 0.0 do 99.9%
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem, łączące w sobie funkcje obu tych urządzeń. RePo-2 wykonuje pomiar symultaniczny wyliczając skręcalność optyczną, %Brix oraz %fruktozy w HFCS.
Zobacz więcej ...Refrakto-Polarymetr RePo-1
- skale: %Brix, kąt skręcenia, właściwy kąt skręcenia, International Sugar Scale, International Sugar Scale z kompensacja temperatury, stężenie, czystość
- zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm);
- zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
- klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
Zupełnie nowa klasa przenośnych urządzeń pomiarowych, stanowiących hybrydowe połączenie refraktometru z polarymetrem. Refrakto-Polarymetr nie tylko łączy w sobie funkcje obu tych urządzeń, lecz jednocześnie, wykonując pomiar symultaniczny, wylicza wszystkie wartości w skalach pochodnych. Długość drogi optycznej wynosi 20mm, dzięki czemu możliwy jest pomiar mediów o niskiej przejrzystości (przy długości światła 589nm).
Zobacz więcej ...